18 Νοε 2014

Θα επαναλειτουργήσει επιτέλους ο στεφανιογράφος του Νοσοκομείου Βέροιας;


Θα επαναλειτουργήσει επιτέλους ο στεφανιογράφος του Νοσοκομείου Βέροιας;
«Δυστυχώς το θέμα του στεφανιογράφου έχει κολλήσει. Και λέω δυστυχώς διότι ενώ εξυπηρετούσαμε πάρα πολύ κόσμο, από τον Αύγουστο και μετά δεν είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε τον στεφανιογράφο. Με τον γιατρό (Αντ. Σαμαράς) ο οποίος ερχόταν από την Αλεξανδρούπολη για το σκοπό αυτό, έστω μια φορά την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή), εξυπηρετούσαμε τον κόσμο αλλά δυστυχώς δεν υπογράφεται η απόσπασή του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει αυτό το εξαιρετικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας», μας είπε ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας Γιάννης Βογιατζής, μιλώντας χθες στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7 για την «εγκατάλειψη» του στεφανιογράφου, ο οποίος δεν λειτουργεί από τις 22 Αυγούστου. Ο βασικός σκοπός λοιπόν για τον οποίο αποκτήθηκε αυτό το μηχάνημα, δεν εκπληρώνεται και έτσι κάποιοι συνάνθρωποί μας που έχουν πρόβλημα με το καρδιαγγειακό τους αναγκάζονται να πηγαίνουν Θεσσαλονίκη χάνοντας χρόνο και χρήμα.
Να σημειώσουμε ότι από τον Φεβρουάριο του 2014 που ξεκίνησε η λειτουργία του επισήμως, μέχρι τον Αύγουστο, έγιναν περίπου 105 στεφανιογραφίες ενώ εκκρεμούν τουλάχιστον 60 περιστατικά που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω της έλλειψης γιατρού που μοιραία απενεργοποιεί το μηχάνημα.
Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε σχετική σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας όπου συζητήθηκε και το θέμα του στεφανιογράφου και ανακοινώθηκε ότι επίκειται, με την επομένη προκήρυξη, η πρόσληψη ενός επικουρικού καρδιολόγου στην κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας για τον στεφανιογράφο, χωρίς να είναι ωστόσο γνωστός ο χρόνος της προκήρυξης. Την πρόσληψη, μας επιβεβαίωσε και χθες απαντώντας σε σχετικό ερώτημα και ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαϊτζίδης.
Όσο για την διακοπή της συνεργασίας με τον καρδιολόγο Αντ. Σαμαρά που ερχόταν από την Αλεξανδρούπολη, ουδείς γνωρίζει τους λόγους. Βέβαια μεσολάβησε και η αλλαγή του διοικητή της 4ης ΥΠΕ που θα υπέγραφε την απόσπαση και ο νέος διοικητής δεν φαίνεται να υπογράφει ακόμα την απόσπαση του γιατρού ο οποίος θα εξυπηρετούσε πάρα πολύ τη λειτουργία του στεφανιογράφου, όπως εκτιμάει ο κ. Βογιατζής. «Εμείς θέλουμε έναν γιατρό και θα μπορούσαμε με τον κ. Σαμαρά, έστω μια ή δύο φορές την εβδομάδα, να συγκεντρώσαμε τα περιστατικά και να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο» επεσήμανε ο δ/ντής της καρδιολογικής κλινικής, υπερτονίζοντας το πόσο απαραίτητος είναι άμεσα ένας γιατρός στο Τμήμα του στεφανιογράφου.
Πηγή:λαος επεα