2 Ιουν 2015

Εγκρίθηκε η πληρωμή των υπερωριών σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και στρατιωτικά νοσοκομεία


Εγκρίθηκε η πληρωμή των υπερωριών σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και στρατιωτικά νοσοκομείαΚανονικά γίνεται η εξόφληση των εφημεριών των γιατρών στην πλειονότητα των δημοσίων νοσοκομείων. Παράλληλα υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αποπληρωμή ων υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015, καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα Πανεπιστημιακά και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τις 27 Μαΐου έχει ξεκινήσει η καταβολή στους λογαριασμούς των γιατρών της πλειονότητας των νοσοκομείων της χώρας, των αποζημιώσεων των εφημεριών για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Παράλληλα, σε συνέχεια της Νομοθετικής Ρύθμισης του υπουργείου η οποία συμπεριλήφθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογράφηκε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015, καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα Πανεπιστημιακά και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

«Άμεσα θα προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, ενώ η αποπληρωμή των δικαιούχων θα γίνει μέσα στον Ιούνιο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά να πληρωθούν και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) την απόφαση του υπουργείου να πληρωθούν μόνο οι γιατροί των νοσοκομείων και όχι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.

«Θα πρέπει να γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε εντός της εβδομάδος να γίνει η πληρωμή των γιατρών αυτών. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν, θα αποφασίσουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων στα οποία υπάγονται τα Κέντρα Υγείας για περαιτέρω κινητοποιήσεις», αναφέρει σε επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η ΠΟΕΔΗΝ σε περίπτωση που δεν λυθεί το θέμα με τα δεδουλευμένα που αφορά νυχτερινά και αργίες απο 1/1/2015 των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

πηγή: www.in.gr