21 Απρ 2017

Ζάκυνθος: Για απαξίωση του νοσοκομείου κατηγορεί γιατρούς η διοίκηση

Δεν έχει τελειωμό το «σίριαλ» που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος». Αυτή τη φορά, η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου κατηγορεί ομάδα γιατρών για απαξίωση του νοσοκομείου και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αφορμή η άρνηση του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής να πραγματοποιήσει επέμβαση σε ασθενή.
Μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την καταλληλότητα των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, με αφορμή ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις σε ασθενείς, τώρα η κ. Τσαρίδου καταγγέλλει ότι ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής δεν επέτρεψε τη διενέργεια επέμβασης σε ασθενή, στις 19 Απριλίου.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου, η αναγκαιότητα της χειρουργικής επέμβασης αρχικά οδήγησε σε αίτημα διακομιδής, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Πάτρας με το αιτιολογικό της δυνατότητας χειρουργικής αντιμετώπισης του στο νοσοκομείο.

Στην συνέχεια η διοίκηση απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς με προσωπική διοικητική εντολή, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς, «για να λάβει την απάντηση ότι ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση», υποστηρίζει η κ. Τσαρίδου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, κινητοποίησαν ομάδα χειρουργών από νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι και προσήλθαν εντός ολίγων ωρών για να χειρουργήσουν το περιστατικό. Ωστόσο, ο ασθενής δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να χειρουργηθεί «λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο», λέει η διοικήτρια.
Η κ. Τσαρίδου χαρακτηρίζει το περιστατικό «ολισθηρό και επικίνδυνο βήμα απαξίωσης του Νοσοκομείου και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας» υποστηρίζοντας ότι «βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας σοβαρής κλιμάκωσης στην προσπάθεια απαξίωσης και δυσφήμισης του νοσοκομείου, καθώς και ενίσχυσης της ανασφάλειας των συμπολιτών μας σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα της δημόσιας υγείας».
Και τονίζει ότι «η διοίκηση του νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθούν πλέον αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας».
πηγη:www.in.gr