17 Ιουν 2014

Η ΟΕΝΓΕ καλύπτει την απεργία και την επίσχεση εργασίας στο Πανεπ. Νοσοκομείο Λάρισας


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of GREECE
                                                                               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι απλήρωτες εφημερίες, η χαμηλή χρηματοδότηση με συνέπεια τεράστια λειτουργικά προβλήματα και η αποψίλωση από ιατρικό δυναμικό έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.
Την Τρίτη 10 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τα συλλογικά όργανα των γιατρών στα δύο Νοσοκομεία,  με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και την κοινή Διοίκηση των δύο Νοσοκομείων. Στη συνέχεια συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των γιατρών που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
Δυστυχώς, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου - και ιδιαίτερα ο Διοικητής κ. Μητσιός - αντί να απολογηθεί για την απαράδεκτη ολιγωρία στην αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών που ανέρχονται περί τα 2,5 εκατ. Ευρώ για τα δύο νοσοκομεία, προέβη σε άκρως προκλητικές ενέργειες, καταφεύγοντας στην Εισαγγελία με μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού, αναφορά η οποία βρίθει ανακριβειών και αυθαίρετων συμπερασμάτων.
Με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά η Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση και παρά το ότι ο κ. Μητσιός μετά την παρέμβαση φορέων υπαναχώρησε, εντούτοις η διαδικασία συνεχίζεται με στόχο την ποινικοποίηση των διεκδικήσεων των γιατρών.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει ανεπιφύλακτα τους γιατρούς της Λάρισας στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν και προκειμένου να παρακαμφθούν οι μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αναλαμβάνει η ίδια τον συντονισμό και την εκπροσώπησή τους και προκηρύσσει απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, στηρίζει την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων και τους διωκόμενους γιατρούς, ενώ ήδη την Τετάρτη 18 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ.
Ως προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ορίζονται οι γιατροί που αναγράφονται στις καταστάσεις εφημερευόντων, όπως αυτές κατατέθηκαν ήδη από τον προηγούμενο μήνα στη Διοίκηση.
Απαιτούμε:
1.- Την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών, τακτικών και προσθέτων.
2.- Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις νοσηλείας των ασθενών.
3.- Στελέχωση των Νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό, άλλως ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι ήδη υπαρκτός.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                               ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ