5 Μαρ 2016

Κανονικά λειτουργεί το ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, λέει η 3η ΥΠΕ


Κανονικά λειτουργεί το ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, λέει η 3η ΥΠΕ

Αντικρούει η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας τα δημοσιεύματα περί μη λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης. Απαντώντας επίσης για την υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών των δύο νοσοκομείων υποστηρίζει ότι «ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις».

Συγκεκριμένα η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι, το ΤΕΠ της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που σύμφωνα με τον διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής Χρήστος Κατσίνας δεν λειτουργούσε, την 1/3/2016 εξετάστηκαν 20 ασθενείς, την 2/3/2016 23 ασθενείς και σήμερα εξετάστηκαν τρείς ασθενείς.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι τα τελευταία έξι χρόνια οι Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, όπως και άλλες κλινικές τους, είναι υποστελεχωμένες διότι δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών.

«Ο Υπουργός Υγείας εκδίδει αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη. Μετά από αυτό, έχουν εκδοθεί Υπουργικές Αποφάσεις για πρόσληψη γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η 3η ΥΠΕ υποστηρίζει ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις.