21 Μαρ 2016

Θέσεις επικουρικών γιατρών επιχορηγεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Θέσεις επικουρικών γιατρών επιχορηγεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
 

Μηνιαία επιχορήγηση 500 ευρώ προβλέπει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για κάθε επικουρικό γιατρό που θα στελεχώσει τις δομές υγείας της, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν φορείς της περιοχής με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, χθες Παρασκευή, στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος για θέματα Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης, παρόντος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη, Θεμιστοκλή Μουμουλίδη, Γιάννη Θεοφύλακτου, Γιώργου Ντζιμάνη, Γρεβενών Χρήστου Μπγιάλα, και Καστοριάς Τελιγιορίδου Ολυμπίας, ανακοίνωσε ότι κάθε θέση επικουρικού γιατρού θα επιχορηγηθεί με 500 ευρώ μηνιαίως για τριετή θητεία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει σημαντικές ελλείψεις, σε τόσο με επικουρικούς, όσο και με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ο κ. Πολάκης χαιρετίζοντας την πρόθεση της Περιφέρειας, ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές ότι τα νοσοκομεία της Μακεδονίας έχουν ήδη καταθέσει μέσω της 3ης Υ.ΠΕ. τις ανάγκες τους σε επικουρικούς γιατρούς, θέσεις οι οποίες καλύπτονται προοδευτικά από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, το Νοσοκομείο της Καστοριάς θα ενισχυθεί με έναν Εντατικολόγο για τη ΜΕΘ, έναν Καρδιολόγο για την Καρδιολογική Κλινική και έναν νοσηλευτή ΔΕ, μέσω της προκήρυξης 253/09-02-2016, του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής της.
Όσο αφορά στο λοιπό επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τους υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η ανάρτηση της σχετικής προκήρυξης, η οποία αφορά στην κάλυψη 585 θέσεων πανελλαδικά, εκ των οποίων οι 21 θα είναι σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Αναφορικά με το λοιπό μόνιμο προσωπικό είναι ήδη σε εξέλιξη οι προκηρύξεις 4Κ και 5Κ του 2015, μέσω των οποίων θα καλυφθούν 29 θέσεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι προκηρύξεις για την κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Από τις προκηρύξεις αυτές 91 θέσεις γιατρών, 110 θέσεις νοσηλευτών και 65 θέσεις λοιπού προσωπικού θα αφορούν νοσοκομεία της 3ης Υ.ΠΕ.
πηγη: www.in.gr