30 Μαρ 2016

ΙΣΑ: Το υπουργείο έχει άγνοια των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας


ΙΣΑ: Το υπουργείο έχει άγνοια των προβλημάτων της Δημόσιας ΥγείαςΓια προχειρότητα και άγνοια κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τις εξαγγελθείσες προσλήψεις προσωπικού για τη μείωση της αναμονής των ογκολογικών ασθενών για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία. Οι γιατροί κάνουν λόγο για προσλήψεις σε νοσοκομεία
που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα.
Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα, ενώ δεν γίνεται αναφορά στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

«Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δείχνει προκλητική άγνοια των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας. Ο ΙΣΑ έχει τονίσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η επιδημία της γρίπης που βρήκε φέτος αθωράκιστη τη χώρα και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.
Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του καλεί το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί με σοβαρότητα με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας «και να σταματήσει να παραπλανά την κοινή γνώμη με κινήσεις εντυπωσιασμού που στερούνται ουσίας» όπως επισημαίνει.
πηγή: www.in.gr