11 Σεπ 2014

Νοσηλευτές, εργαζόμενοι και γιατροί του Νοσοκομείου Νάουσας: Η αναπαραγωγή μιζέριας διώχνει ασθενείς και απαξιώνει το Νοσοκομείο

Νοσηλευτές, εργαζόμενοι και γιατροί του Νοσοκομείου Νάουσας: Η αναπαραγωγή μιζέριας διώχνει ασθενείς και απαξιώνει το Νοσοκομείο
Την κανονική λειτουργία του νοσοκομείου Νάουσας με μάχιμους γιατρούς και προσωπικό από το πρωί μέχρι το βράδυ τόνισαν σε συνέντευξη τύπου (με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα για τον αξονικό τομογράφο) την Τετάρτη τα μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Γ. Τσαρνούχας, Αγγελική Ιωαννίδη και Αικατερίνη Ανθρακέα, καθώς και ο γιατρός Πρόδρομος Προδρομίδης, αναπληρωτής εκπρόσωπος των ιατρών στο δ.σ. του νοσοκομείου Ημαθίας. Αυτό που ιδιαίτερα επιδίωξαν να περάσουν προς τα έξω οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γιατρών είναι ότι το νοσοκομείο, παρά τις ελλείψεις, λειτουργεί κανονικά, και ότι πρέπει να στηριχθεί από τον ναουσαίικο λαό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κλείσει όχι από την έλλειψη προσωπικού αλλά λόγω απαξίωσης και μειωμένης επισκεψιμότητας, ως προϊόν κακής και πλημμελούς ενημέρωσης.

Ο κ. Τσαρνούχας έκανε μια ενημέρωση σχετικά με τον αξονικό τομογράφο που πρόκειται να μετεγκατασταθεί από τη Φλώρινα, λέγοντας ότι κρίθηκε ως λύση ανάγκης μέχρι να αποκτήσει το νοσοκομείο καινούριο μηχάνημα που προβλέπεται στο νέο ΕΣΠΑ. Τόνισε ότι τα περί "σκανδαλολογίας" που γράφηκαν δεν βοηθούν το νοσοκομείο, αντίθετα αναπαράγουν μια μιζέρια και περνάει προς τα έξω ότι το νοσοκομείο δεν λειτουργεί επαρκώς με αποτέλεσμα να φεύγουν ασθενείς σε άλλες πόλεις.
«Οι γιατροί είμαστε εδώ και κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας, το οποίο λειτουργεί κανονικά και παρέχει επαρκείς υπηρεσίες στους ασθενείς», είπε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος των γιατρών κ. Προδρομίδης. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική, όπως εμφανίζεται προς τα έξω, ούτε το νοσοκομείο μας έχει μετατραπεί σε κέντρο υγείας, όπως γράφεται συχνά.
«Η καρδιολογική κλινική έχει τον πιο υπερσύγχρονο υπέρηχο στη Β. Ελλάδα. Οι κλινικές έχουν επαρκές ιατρικό προσωπικό. Αυτό πρέπει να τονιστεί ώστε οι κάτοικοι της Νάουσας να προτιμούν το νοσοκομείο μας και να μην το απαξιώνουν καταφεύγοντας σε άλλα νοσοκομεία», τόνισε ο κ. Προδρομίδης. «Υπάρχουν κενά, αλλά προβλέπεται να καλυφθούν με πέντε επικουρικούς γιατρούς που πρόκειται να έρθουν το προσεχές διάστημα…»
Ειδικά για την παθολογική κλινική ο κ. Προδρομίδης είπε ότι υπάρχουν τέσσερις παθολόγοι, στην καρδιολογική, στη χειρουργική, στην παιδιατρική, στο μικροβιολογικό και στο αναισθησιολογικό από τρεις. Πρόβλημα υπάρχει στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου από το 2010 υπάρχει μεγάλη διαρροή λόγω συνταξιοδότησης και γίνονται προσπάθειες ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης με τα ασθενοφόρα. Το ΕΚΑΒ έχει αυτονομηθεί από τα νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή στην Ημαθία διαθέτει δυο μόνο ασθενοφόρα, ένα με έδρα τη Βέροια και το άλλο εναλλάξ σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα. Πρέπει να αποκτηθεί ένα ακόμη ασθενοφόρο που θα έχει αποκλειστικά έδρα τη Νάουσα, ώστε να καλύπτει χωρίς καθυστέρηση την περιοχή Νάουσας.