25 Σεπ 2014

Απάντηση του Λ. Γρηγοράκου στις αποκαλύψεις του koutipandoras.gr για το "ξεπάγωμα" και το...βόλεμα ημέτερων στο ΕΣΥ


γρηγοράκοςΔύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του koutipandoras.gr και μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις που προκάλεσε στις ιατρικές ενώσεις το...ξαφνικό ενδιαφέρον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, να “ξεπαγώσουν” οι κρίσεις στο ΕΣΥ, προκειμένου να τοποθετηθούν συντονιστές διευθυντές σε κλινικές που την ίδια στιγμή διευθύνονται επαξίως και ενώ λείπουν 6.500 γιατροί, ο κ. Γρηγοράκος μας απάντησε τελικά μέσω σχετικής επιστολής του. 

Ωστόσο, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος διαβάζοντας στη συνέχειά την επιστολή – απάντηση του κ. Γρηγοράκου στο koutipandoras.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απέφυγε εντέχνως ή και περιέργως, αναρωτιόμαστε γιατί, να απαντήσει στις καταγγελίες του Πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα ο οποίος σε σχετικές δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι: “το ξεπάγωμα των κρίσεων δεν έγινε για να εξυπηρετήσει τις τεράστιες ανάγκες των Νοσοκομείων σε νέους γιατρούς, αλλά προφανώς για να βολέψει ημέτερους που βρίσκονται στη δύση του εργασιακού τους βίου.”   
Παραθέτουμε αυτούσια της επιστολή – απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:  
“Η διαδικασία των κρίσεων που «ξεπαγώνει» έχει άμεση συνάρτηση με τις προσλήψεις ιατρών ΕΣΥ που θα γίνουν το 2015. Για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία πρόσληψης ιατρού, πρέπει πρώτα να έχει περάσει από τα συμβούλια κρίσεων των νοσοκομείων. Από την στιγμή που θα γίνουν κρίσεις για την στελέχωση των νοσοκομείων (νέες προσλήψεις) κατ’ επέκταση θα «ξεπαγώσουν» και οι κρίσεις των συντονιστών Διευθυντών. Στο ενδεχόμενο συνέχισης του «παγώματος» των κρίσεων θα βρισκόμασταν μπροστά στο εξής φαινόμενο: Να έχουν εγκριθεί προσλήψεις νέων γιατρών για το 2015, αυτοί οι άνθρωποι να πρέπει τότε να περάσουν από συμβούλια Κρίσεων. Αποτέλεσμα αυτού οι προσλήψεις να ολοκληρωθούν σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο. 
Η διαδικασία αυτή που πρέπει να συνεχιστεί είναι ανεξάρτητη από τις κρίσεις στον βαθμό. Πρέπει να λειτουργήσουν τα Συμβούλια κρίσεων, για να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις ιατρών που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2015. 
Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεχθούν οι συντονιστές Διευθυντές προβλέπονται στον σχετικό νόμο. Θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.”